In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Achterhoeks wild, (h)eerlijk vlees

Wild eten is populairder dan ooit. Niet alleen in restaurants, maar ook thuis wordt steeds vaker wild op tafel gezet. Poelier Benny Wolters uit Harreveld heeft wel een verklaring: “Wild is niet alleen heerlijk, maar ook eerlijk vlees.”

Wolters ziet dat restaurants meer en meer op seizoenspecialiteiten inspelen. Daarnaast merkt hij dat het taboe op de jacht afneemt. “Steeds meer mensen weten dat jagen te maken heeft met populatiebeheer, een verstandig gebruik van de natuur en schadebestrijding. Er gaat geen jager op pad om zomaar dieren te doden.” Wild is een product dat juist liefhebbers van de eerlijke keuken aanspreekt. Als er één vleessoort is waar absoluut niet mee is geknoeid, dan is het wel wild.

Krachtiger aroma
Wolters is gespecialiseerd in Achterhoeks wild: ree, haas, fazant, wild konijn, wilde eend, wilde duif en sinds een paar jaar ook wilde gans. Wolters weet dat er veel gefokt wild wordt aangeboden, maar zelf levert hij alleen vrij wild. Het verschil is volgens hem goed merkbaar. “Gefokt wild mist de kenmerkende wildsmaak. Wild uit de vrije natuur heeft een heel krachtig aroma. Vrije dieren
bewegen meer, waardoor de doorbloeding van het vlees beter is. Bovendien hebben zij een veel gevarieerder menu tot hun beschikking.”

Goede kwaliteit
Het Achterhoekse wild is volgens de poelier van heel goede kwaliteit. “De kwaliteit van wild heeft alles te maken met wat de natuur de dieren aan planten en kruiden te bieden heeft. Je hebt hier in de Achterhoek een grote verscheidenheid aan grondsoorten en vegetatie, waardoor de dieren het lekkerste kunnen uitzoeken. Een haas die heeft geleefd op de kleigrond in de Flevopolder smaakt gewoon anders dan een haas van hier!”

Wolters Poelier | Rector Hulshofstraat 3a, Harreveld | (0544) 371596

 

 

 

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de nieuwe brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.