In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Onze arrangementen

De Hoofdige Boer
Dorpsstraat 38
7218 AH Almen

E hotel@dehoofdigeboer.nl
T 0575431744
I www.dehoofdigeboer.nl

Landhotel

De Hoofdige Boer

De bekende dichter A.C.W. Staring is afkomstig uit de Achterhoek. Het gedicht over De Hoofdige Boer speelt zich af in en om het dorp Almen en handelt over de boer die zich verzette tegen moderniseringen in de 19e eeuw.

Anders dan de koppige boer uit de gedichten van Staring, gaat het hotel met zijn tijd mee en biedt de gast anno 2017 een comfortabel verblijf in een landelijke omgeving. Almen ligt centraal in de driehoek Zutphen, Lochem en Deventer, waar je ongestoord kunt wandelen en fietsen door uitgestrekte bossen en velden.De nieuwe inrichting van het restaurant en de gelagkamer straalt een landelijke, rustige sfeer uit en is helemaal bij de tijd. Twee haarden vullen de wildsfeer aan; even ongestoord genieten van een aperitief en later... een digestief? De menukaart biedt volop keuze uit wildgerechten. Of het gaat om haas, wildzwijn of ree, de keukenbrigade van De Hoofdige Boer maakt van iedere soort wild een eigen specialiteit.

Een indruk van de kaart:

Wildzwijnsbiefstuk, wilde eend, wildproeverij en dubbel getrokken wildbouillon zijn enkele voorbeelden van heerlijke gerechten die onze koks bereiden. We bieden a la carte wildgerechten en speciaal samengestelde menu’s.

Wildfestijn bij de Hoofdige Boer!

Bent u een liefhebber van wildgerechten? Dan mag u ons wildfestijn op 21 oktober niet missen! Op 21 oktober om 15:00 uur starten wij met een paddenstoelen ontdekkingstocht (circa 1,5 tot 2 uur) vanaf de parkeerplaats bij Landgoed Huis de Voorst. Om 18:00 uur blaast jachthoornblaasgroep ‘t Medler het wild traditioneel af bij Landhotel De Hoofdige Boer, waarna een heerlijk wildbuffet wordt geserveerd in ons restaurant.
15.00 uur: Wandeling, Landgoed Huis de Voorst, Binnenweg 10, 2711MA te Eefde.
18.00 uur: Afblazen wild  
18.15 uur: Wildbuffet  
Prijs: € 55,00 per persoon excl. consumpties. Reserveren is gewenst. Wilt u dit alvast doen? Dat kan door een email te sturen naar hotel@dehoofdigeboer.nl. Wij hebben tevens wildarrangementen met overnachting! Deze kunt u hier bekijken