In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Wildwijn 2017

De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die in de Wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt, naast de eigen wijnkaart. Dit jaar is de winnaar Epicuro Appassimento.

Epicuro Appassimento 2016 – IGP Puglia – Italië

Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur. De geur is intens en zit barstensvol rijp fruit als pruimen, frambozen en kersen en aangevuld met een vleugje specerijen. De smaak is zeer vol, rijk en   zacht met donker, overrijp, zoetig fruit en nuances van specerijen. De afdronk is zacht, lang en vol.

Epicuro Appassimento dankt zijn naam aan een ruim 3000 jaar oude wijnmethode uitgevonden door de Romeinen, de Appassito methode. De druiven Primitivo en Negroamaro worden zeer laat geoogst, met de hand geplukt en daarna gedroogd. Ongeveer 20% van de oogst wordt op bedjes gelegd na het oogsten, zo drogen de druiven in en worden deze later weer aan het andere sap toegevoegd. Hierdoor heeft deze wijn een vol en sterk karakter met heel veel zachtheid. Epicuro vertegenwoordigt de top van het moedermerk Femar Vini van de familie Mergè en is het kloppend hart van de zogeheten Mergè collectie. Deze collectie bestaat uit meerdere wijnen uit verschillende gebieden en elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. De familie Mergè maakt al sinds de jaren 20 van vorige eeuw wijn in Puglia. Inmiddels is het bedrijf in handen van Felice Mergè, de 3e generatie wijnmaker.

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de nieuwe brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.