In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Genieten van Wild & Wijn

De Achterhoek is een heerlijke regio om te ontdekken. Er wordt nogal eens gezegd bij een wildgerecht hoort een lekker wijntje. Maar welke wijn is nu het meest geschikt bij welk wildgerecht? Hoewel het natuurlijk nooit vervelend is om dat zelf uit te zoeken, kan het toch nuttig zijn om een klein beetje informatie in te winnen.

Rode of witte wijn 
Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het kiezen van een goede wijn. Niet alleen het soort vlees, maar ook de bereidingswijze is van belang bij het maken van een goede keuze. Over het algemeen past een rode wijn het beste bij wildgerechten. Het is tegenwoordig echter niet ongebruikelijk meer om bij wild een witte wijn te serveren. Zo kan de combinatie van fazant met een Chardonnay of wild konijn met een Pinot Gris of Grauburgunder bijvoorbeeld erg lekker zijn.

Neemt niet weg dat het de moeite waard kan zijn om u te laten informeren en een wijntje te kiezen dat echt past bij het wildgerecht. Als wijn en spijs op elkaar zijn afgestemd, gaan beiden immers beter smaken.

Achterhoekse wijn
Vroeger kwam goede wijn per definitie uit Frankrijk of uit een van de andere traditionele wijnlanden. Maar met de komst van nieuwe druivenrassen en technieken, is wijnbouw tegenwoordig ook in Nederland mogelijk. De vruchtbare Achterhoekse bodem blijkt bij uitstek geschikt voor de teelt van wijndruiven. Niet voor niets worden in de Achterhoek tegenwoordig op een twintigtal wijngaarden vele tienduizenden liters rode, witte en rosé wijnen geproduceerd. Wijnen die geliefd zijn bij de consument en bovendien met tal van onderscheidingen worden gewaardeerd. www.achterhoek.nl/wijn

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de nieuwe brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.