In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Wild & ...

Er zijn verschillende dranken te combineren met wildergerechten die samen bijzondere combinaties opleveren, dat was al bekend. De restaurants die deelnemen aan ‘Wild eten in de Achterhoek’ selecteren ieder jaar gezamenlijk hun favoriete wildwijn. Dé wijn die in de wildperiode door alle deelnemende restaurants geschonken wordt, naast de eigen wijnkaart. Dit jaar is de winnaar Epicuro Appassimento 2016 uit Italië. Deze wijn heeft een donkere, robijnrode kleur. De geur is intens en zit barstensvol rijp fruit als pruimen, frambozen en kersen en aangevuld met een vleugje specerijen. De smaak is zeer vol, rijk en zacht met donker, overrijp, zoetig fruit en nuances van specerijen. De afdronk is zacht, lang en vol.  

Zowel in de keuken als op de tafel zien we steeds meer bier spijs combinaties. Niet ieder bier leent zich om te combineren met wild. Maar kijk hierbij vooral naar overeenkomsten in de smaak van bier en de gerechten. Uiteraard blijven de eigen smaakervaringen en smaakvoorkeuren de belangrijkste leidraad voor het combineren van bier met gerechten.

Arrangementen

Wildbrochure

 

 


Wild eten in de Achterhoek

De nieuwe wildbrochure ligt weer bij de deelnemende restaurants.