In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Wijn van eigen bodem

De Achterhoekse wildrestaurants kiezen ieder jaar voor een heerlijke wijn die uitstekend past bij wildgerechten. Afkomstig uit Frankrijk, Spanje of verder weg gelegen landen als Argentinië, Chili of Australië. Logisch, want daar komen uitstekende wijnen vandaan. In ons eigen land wilden namelijk de wijnstokken nooit groeien. Het klimaat was te nat, er was te weinig zon en de druivenrassen waren niet voldoende schimmelresistent. Sinds een aantal jaar is daar verandering in gekomen.

Er zijn nieuwe vinificatietechnieken ontwikkeld en verschillende rassen zijn zodanig veredeld dat zij ook willen groeien in het Nederlandse klimaat. De vruchtbare Achterhoekse bodem blijkt als geen ander geschikt voor de teelt van wijndruiven. En met de kwaliteit blijkt het ook wel goed te zitten, want bij nationale wijnkeuringen (aan de hand van internationale standaarden) slepen de Achterhoekse wijnbouwers de ene prijs na de andere in de wacht.

Er zijn liefst twintig Achterhoekse wijngaarden waarvan de meeste ook nog eens kunnen worden bezocht. Je krijgt er niet alleen een rondleiding, maar mag ook proeven hoe de verschillende wijnen smaken. Een perfect idee voor je middag voordat je bij de wildrestaurants aan tafel gaat.

Arrangementen

Wildbrochure

Wild eten in de Achterhoek

Vanaf eind september is de nieuwe brochure weer verkrijgbaar bij de deelnemende wildrestaurants.