In het najaar weer volop wildgerechten op het menu !

Zoek in de buurt van:

Onze arrangementen

De Leeuw
Rapenburgsestraat 9
7131 CV Lichtenvoorde

E info@restaurantdeleeuw.nl
T (0544) 37 23 48
I www.restaurantdeleeuw.nl

Restaurant

De Leeuw

Er zijn wel eens van die momenten dat je iets anders wilt. Iets bijzonders wilt eten, heerlijk genieten. En dan bij voorkeur in een sfeervolle omgeving. Bij restaurant de Leeuw in Lichtenvoorde kan dat.

Direct bij de ontvangst begint de culinaire verwennerijmet een amuse; laat u zich verrassen door de keukenbrigade. Ons restaurant bevindt zich in het centrumvan Lichtenvoorde, vlakbij de Markt met zijn prominente Lichtenvoordse Leeuw op de zwerfkei. Volop geschiedenis, verweven in de naam. Ruime gratis parkeerplaatsen vlakbij, uitstekend eten en drinken voor een schappelijke prijs! Lekker borrelen bij onze haard, lounge of verwarmd terras. Bij goed weer kan er buiten gegeten worden!

Openingstijden keuken: dinsdag t/m vrijdag 12.00 tot 14.30 en 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag 16.00 tot 21.00 uur, zondag 15.00 tot 21.00 uur

Sluitingsdag: maandag

Aantal zitplaatsen: Restaurant 65; De Huiskamer: 15 tot 40 pers.; Jachtkamer tot 140 pers.

Gastheren en gastvrouwen: Hein & Wiljo Nijenhuis en Gerard & Anne Marie Jongerius

De Leeuw, niet zomaar een naam

De naam van dit restaurant is niet zomaar gekozen. Tastbaar aanwezig op het Lichtenvoordsemarktplein staat de Lichtenvoordse Leeuwmet daaronder een zwerfkei. De Zwerfkei is ter gelegenheid van het regeringsjubileum van
KoningWillemIII door schoenmakers naar hetmarktplein gesleept; de leeuw komt uit het adellijk geslacht van de Heren van Bronckhorst, die in Lichtenvoorde een kasteel bezaten. Nu zijn de zwerfkei en de leeuw onlosmakelijk verbonden met het dorp.

Een indruk van de kaart
Dungesneden gedroogde reeham volgens huisrecept met truffelchips en ingemaakte oesterzwammen; Wilde duivenborst met zuurkool en Balsamico siroop; haas; rug en - stoof met prei en knolselderij; Hertenrug filet met paarse wortel, puree en vossenbessen.

Bijzonderheden
Voor of na het diner kan er (tot 19.30 uur) gratis gebruik gemaakt worden van onze kegelbanen.